Dental İmplant
Diş implantları, bir veya daha fazla eksik dişin yerine geçen vidalardır. Diş implantları, çene kemiğindeki diş kökleriyle aynı görevi görür ve cerrahi olarak yerleştirildikten sonra görünmez.
İmplantasyondan sonra kaplamaları desteklemek için kullanılırlar, köprüler veya takma dişler implanta sabitlenir. Biyouyumlu olan titanyumdan yapılmıştırlar, yani vücut tarafından reddedilmezler. Titanyum ve titanyum alaşımları hem diş hem de ortopedik eklem replasmanları gibi diğer kemik implantlarında en çok kullanılan metallerdir.
Dental implantlar, insan vücuduna implante edilen materyaller arasında en yüksek başarı oranına sahiptir. Eksik dişleri tamamlamanın yanı sıra, implantlar çene kemiğinin şeklini ve yoğunluğunu korumaya da yardımcı olur. Bu aynı zamanda yüz iskeletini ve dolaylı olarak yumuşak doku yapılarını, yanakları ve dudakları da destekler.
İmplantasyon
Uzman Diş hekimi her klinik durum için olası tedavi seçeneklerini hastaya iyice açıklar. Bölgesel dişsizliğe sahip hastalarda eksik dişleri yerine koymak için protez seçenekleri arasında implant destekli kaplamalar, köprüler ve implant destekli çıkarılabilir diş protezleri bulunur. İmplant destekli sabit diş protezleri ağız sağlığına bağlı yaşam kalitesini arttırmada diş destekli sabit diş protezlerinden daha fazla gelişme sağlar, çok sayıda eksik dişi olan hastalarda öncelikli tavsiye edilen tedavi seçeneğidir.
Eksik dişler iade edilirken estetik görünüm ve fonksiyonel rahatlık değerlendirilmesi gereken önemli kriterlerdir. İmplantasyon sonrasında ağız sağlığına kavuşan hastada istenmeyen diş hareketleri önlenir, estetik ve fonksiyonel gereksinimler ideal seviyeye ulaşır. İmplant yerleştirilmesi profesyonel yaklaşım gerektiren hassas bir cerrahi işlemdir. Cerrahi prosedürün başarısındaki en önemli etken doktorun tecrübesi, becerileri ve bilgi birikimidir.